Tomislav Erhard-Pacovski

musician / composer

Tomislav Erhard-Pacovski. Musician and composer from Osijek, Croatia.

O MENI

Ja sam glazbenik i skladatelj iz Osijeka. Glazbom se bavim od svoje šeste godine i osim nekoliko mjeseci pohađanja satova klasične gitare tijekom gimnazije, nemam formalno niti drukčije glazbeno obrazovanje.

 

Premda sam diplomirao pravo te se potom stručno usavršavao na području informatike, glazba je uvijek bila moj najveći interes i prava ljubav, te se već niz godina trudim preživjeti isključivo pomoću nje, usprkos svim teškoćama i nesigurnosti koje to nerijetko sobom donosi.

 

2008. godine počeo sam samostalno proučavati kompoziciju i glazbenu produkciju te opremati vlastiti glazbeni studio. Nastojim naučiti što je moguće više i razviti dovoljno vještina kako bih mogao realizirati svoje glazbene ideje. Također bih se u budućnosti volio okušati i u glazbi za film, TV i druge medije, ako se ukaže prilika.

 

Tijekom godina, surađivao sam sa umjetnicima i glazbenicima iz regije na raznovrsnim projektima. Od početka 2o12. godine sve do nedavno, bio sam i član poznatog hrvatskog cover sastava, Passage Band.

 

Moji glazbeni interesi kreću se od skladbi za solo klavir preko instrumentalne glazbe sa ambijentalnim, new age, jazz i etno utjecajima pa do virtualne orkestracije. Klavir mi je primarni instrument, no u radu se služim svim vrstama klavijatura kao i gitara. U posljednje vrijeme, glazbeno znanje proširujem i učenjem sviranja dodatnih instrumenata kao što su mandolina, tin whistle, blok flauta te razne ručne udaraljke.

 

U slobodno vrijeme, bavim se fotografijom i fitnessom.

 

 
 

Music composed, performed and produced by  Tomislav Erhard-Pacovski

Mastered by Steve Kitch at Audiomaster Ltd

Photos by Marinko Šarić

Copyright © 2018 Tomislav Erhard-Pacovski

Powered by Squarespace